Λαχανοσαλάτα
Υλικά
- 1/2 λάχανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε το λάχανο καλά και το στραγγίζετε. Το κόβετε σε ψιλά κομμάτια και το Βάζετε σε μια λεκάνη. Ρίχνετε λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Πολτοποιείτε το σκόρδο και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το λάδι. Βάζετε το λάχανο σε μια σαλατιέρα και ρίχνετε το μείγμα του σκόρδου. Ανακατεύετε καλά, αφήνετε τη λαχανοσαλάτα για 1/2 ώρα στο ψυγείο και σερβίρετε.