ΛΑΓΟΣ ΑΛΑ ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ
4 μερίδες
Υλικά
- 1 λαγός
- 1/2 κουταλιές γλυκού κόκκοι μαύρο πιπέρι
- μερικά βατόμουρα
- 6 κουταλιές σούπας λάδι
- αλάτι
- 2 κρεμμύδια
- 1 μπουκαλάκι κρέμα γάλακτος
- 3–4 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγισμένο
- 4 αχλάδια
- χυμός 1 λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
- φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Πλένετε και στραγγίζετε τη ράχη του λαγού, αφαιρείτε τη μεμβράνη.
- Τρίβετε τη ράχη του λαγού με το πιπέρι, περιχύνετε με κουταλιές σούπας λάδι, προσθέστε το φύλλο δάφνης και αφήστε σκεπασμένο 2-3 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220′ ζεσταίνετε το λάδι στο ταψί και ροδίζει το κρέας αφού προηγουμένως το αλατίσετε. Γυρίζετε τη ράχη με το κόκαλο προς τα κάτω, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες. Ψήνετε το λαγό μαζί με τα κρεμμύδια 15 λεπτά. Ύστερα ανακατεύετε το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το ψητό. Αφήνετε να ψηθεί άλλα 10 λεπτά ακόμη. Κόβετε τα αχλάδια στη μέση και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζετε το ψητό και κρατάτε ζεστό. Σουρώνετε τη σάλτσα και τη δοκιμάζετε στο αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το κρέας αριστερά και δεξιά της ράχης κατά μήκος, και ύστερα κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε αν θέλετε με τα αχλάδια και με ζελέ βατόμουρου.