Λαγός μαρινάτος

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαγός μαρινάτος

χρόνος.20 λεπτά

Υλικά

  • 1 λαγός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κρέατος
  • 34 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Για τη μαρινάτα:

  • 2 φλυτζάνια κρασί κόκκινο
  • 1 φλυτζάνι ξύδι
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Χωρίζετε το λαγό σε μερίδες και τον βάζετε σε λεκάνη πορσελάνης. Προσθέτετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τον αφήνετε να μείνει 24 ώρες σε δροσερό μέρος. Βγάζετε τα κομμάτια από τη μαρινάτα, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον ζωμό κρέατος και 1/2 φλυτζάνι από τη μαρινάτα. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το λαγό για 20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης