Λαγωτό με κατσίκι ή με αρνί
Μια πολύ καλή συνταγή που όμως δεν ανήκει στην κατηγορία των εύκολων. Με λίγη υπομονή όμως και προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε!
- Total Time: 2 hours
- Yield: 8
Υλικά
- 2 κιλά κρέας κομμένο σε κομμάτια
- λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
- 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του νερού ξίδι
- 1 δάφνη
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 8–10 ποτήρια νερό
- 20 σκελίδες σκόρδο κομμένες μακρόστενες
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, τινάζουμε το κρέας για να φύγει το περιττό αλεύρι και το τσιγαρίζουμε.
- Τοποθετούμε το κρέας σε κατσαρόλα.
- Στο λάδι όπου έχουμε τσιγαρίσει το κρέας ρίχνουμε τα σκόρδα και, αφού κοκκινίσουν, ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο νερό. Ρίχνουμε αυτή τη σάλτσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί. Περιμένουμε να πιει το κρέας το ξίδι και το κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο και το νερό, όχι πολύ, περίπου 2 ποτήρια για αρχή, και στη συνέχεια ξαναπροσθέτουμε.
Η ώρα που απαιτείται για να βράσει το κρέας είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Prep Time: 30 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Γεύμα
- Cuisine: Greek