Λαγωτό
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φλιτζάνια καρυδόψιχα
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι να ζεσταθεί, ρίχνετε τις μερίδες του κουνελιού
- και τις σοτάρετε. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και τις σιγοβράζετε.
- Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το γαρίφαλο και συνεχίζετε το βράσιμο. Πολτοποιείτε το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και την καρυδόψιχα. Μουσκεύετε το ψωμί σε μια λεκάνη με νερό, το στύβετε καλά και το βάζετε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο λάδι, το μείγμα του σκόρδου, λίγο αλάτι, το ξίδι και το κρασί. Τα χτυπάτε λίγο και η σκορδαλιά είναι έτοιμη. Όταν βράσει το κουνέλι και έχει δέσει η σάλτσα του, ρίχνετε τη σκορδαλιά στην κατσαρόλα με το κουνέλι για να πάρει δυο βράσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε πιατέλα.