Λαβράκι σε κρούστα αλατιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαβράκι σε κρούστα αλατιού

για 1 άτομο Διατροφική αξία μερίδα πρωτεΐνες 33 (63%) Λίπη 8 (35%) Υδατάνθρακες 5 (2%) Θερμίδες 209

Υλικά

  • 1 λαβράκι περίπου
  • 150 γραμμάρια
  • αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το ψάρι αφαιρώντας τα εντόσθια, αλλά κρατώντας τα λέπια. Καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με χοντρό αλάτι, τοποθετούμε το ψάρι και το καλύπτουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για 45 λεπτά μέχρι το αλάτι να σχηματίσει μια συμπαγή κρούστα. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο, αφαιρούμε εντελώς την κρούστα και, αφού καθαρίσουμε το ψάρι, από την πέτσα, προσθέτουμε το λάδι και το χυμό λεμόνι.
  2. Το ψήσιμο σε κρούστα αλατιού είναι ένας διαιτητικός τρόπος μαγειρέματος, που δεν απαιτεί την προσθήκη λιπών και αναδεικνύει τη γεύση του φαγητού. Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλα είδη ψαριού, όπως πέρκα, τσιπούρα, συναγρίδα, αλλά και με πουλερικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης