Λαζάνια με χωριάτικα φύλλα, πράσο και τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λαζάνια με χωριάτικα φύλλα, πράσο και τυρί

Υλικά

  • 5 χωριάτικα φύλλα με αυγά (όχι πολύ λεπτά) ή 5 φύλλα του εμπορίου για πίτα
  • 5 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 120 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • λάδι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ροδίζετε σε 30 γραμμάρια βούτυρο το πράσο και το κρεμμύδι για 5′-10′ περίπου. Αλατοπιπερώνετε και όταν κρυώσουν τα ανακατεύετε με το ανθότυρο και τα 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα).
  2. Βουτάτε πολύ γρήγορα σε χλιαρό νερό τα 5 φύλλα, που έχετε κόψει στο μέγεθος ενός μακρόστενου ταψιού, τα σουρώνετε, τα στεγνώνετε καλά με καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα βουτάτε στα υπόλοιπα αυγά που έχετε χτυπήσει ελαφρά μαζί με λίγο αλάτι.
  3. Αλείφετε με λάδι το ταψί και στρώνετε ένα φύλλο. Από πάνω βάζετε το 1/5 της μοτσαρέλας (κομμένη σε κύβους) και το 1/5 από το μείγμα του πράσου. Επαναλαμβάνετε ώσπου να σας τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνετε στους 180’’ για 30′ περίπου. Στη διάρκεια του ψησίματος σκεπάζετε τα λαζάνια με χαρτί φούρνου για να μην πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε για 15′ πριν τα σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply