Φούρνος Ηλεκτρικός: 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος ψησίματος: περίπου 40-50 λεπτά
Υλικά
500 γρ, αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κρόκος αβγού
100 ml περίπου χλιαρό γάλα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκάνη και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, αυγά, κρόκο, γάλα και κρέμα γάλακτος. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά).
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
Βουτυρώστε μια φόρμα 30×1
εκ. και πασπαλίστε τη με τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώστε σύντομα τη ζύμη και βάλτε τη στη φόρμα. Αφήστε σε ζεστό μέρος να ανέβει. Χαράξτε τη ζύμη κατά μήκος και αλείψτε με νερό. Βάλτε τη φόρμα στη σχάρα του φούρνου.