Λινγκουίνι με αγκινάρες
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό λινγκουίνι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 4 αγκινάρες τρυφερές
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες λιαστές
- 4 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
- 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε. Προσθέτετε το κρασί, το καρότο και τα σοτάρετε. Στραγγίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε σε φέτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα.