Λιβανέζικο λαχμαντζούν
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 3/4 του φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- 225 γραμμάρια ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον !ΓΙΑ Το ράντισμα
- 1/2 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 50 γραμμάρια κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη ζύμη διαλύετε τη μαγιά σε 1/4 του φλιτζάνια χλιαρό νερό και την αφήνετε 10′. Ανακατεύετε πολύ καλά. Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και το λάδι στο μείγμα της μαγιάς. Ρίχνετε τη μαγιά στο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα 1′. Αλείφετε ελαφρά με λάδι ένα μπολ μετρίου μεγέθους. Βάζετε εκεί τη ζύμη. Τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάζετε τη γέμιση: αναμιγνύετε καλά το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το λάδι). Μοιράζετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοίγετε το καθένα σε φύλλο τετράγωνο, πλευράς 18-20 εκ. περίπου. Τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, που έχετε αλείψει με λάδι. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω σε κάθε πίτα, αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες. Ραντίζετε με λάδι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C 15′. Ψήνετε τις πίτες 18′-20′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη.