Λουκάνικα με κρεμμύδι
Υλικά
- 400 γραμμάρια κρεμμύδια
- 75γραμμάρια βούτυρο δουλεμένο με πιπέρι
- αλάτι
- 4 χοντρά λουκάνικα για ψητά, περ. από
- 180 γραμμάρια
- 2 κουταλάκια τσαγιού πικάντικη μουστάρδα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Τα σωτάρετε μέσα στο βούτυρο με το πιπέρι. Προσθέτετε αλάτι. Χαράζετε τα λουκάνικα κατά μήκος, τα αλείφετε με μουστάρδα και τα γεμίζετε με το μείγμα κρεμμυδιού. Πλένετε το μαϊντανό, τον στεγνώνετε και τον ψιλοκόβετε ραντίζετε τη ρίγανη και ρίχνετε πάνω από το μείγμα κρεμμυδιών. Κόβετε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και τυλίγετε μέσα τα λουκάνικα. Τα ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα περ. 15 λεπτά. Αν τα θέλετε τραγανιστά, ψήστε τα ακόμα 2 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί και πατάτες ψητές, με αρωματικό βούτυρο σκόρδου (βλέπε σάλτσες) καθώς και καλά παγωμένη μπύρα.