Τα λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών και μπλε τυρί είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό. Η γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών συνδυάζεται τέλεια με τη γεύση του μπλε τυριού και τη νοστιμιά των λουκάνικων.
PrintΛουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών και μπλε τυρί
Λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών και μπλε τυρί. Προετοιμασία: 10′ Ψήσιμο: 16′-17′
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 260 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα
- 3 κρεμμύδια
- 1 πράσινη, 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- 3–4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- 2–3 σταγόνες ταμπάσκο
- 80 γραμμάρια μπλε τυρί, λιωμένο με πιρούνι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες, τα λουκάνικα σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. και τα κρεμμύδια σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.
- Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τα λουκάνικα απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ανακατεύετε 2′-3′, σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το ταμπάσκο. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 5′-6′ ακόμη.
- Βάζετε το τυρί και αλατοπιπερώνετε.
- Μόλις λιώσει μέσα στη σάλτσα το τυρί, σερβίρετε το φαγητό αμέσως.
- Συνοδεύετε τα λουκάνικα με πιλάφι.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική