Λουκουμά σαράι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λουκουμά σαράι

Υλικά

  • 750 γραμμάρια αλεύρι
  • 12 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 1 κιλό λάδι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μέλι
  • 2 κουταλάκια κοφτά κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε πήλινη λεκάνη το αλεύρι, αφού το κοσκινίσετε πρώτα, κάντε στη μέση λάκκο και ρίξτε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνετε το
  2. αλεύρι ρίχνοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου ένα φλιτζάνια) ώσπου να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Αφήστε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος μέχρι να ανέβει η ζύμη.
  3. Θα το καταλάβετε από μερικές φουσκάλες που θα βγάλει στη μέση. Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και ενάμισι φλιτζάνια νερό και όταν βράσει και γίνει σιρόπι, ανακατέψτε μέσα και το μέλι και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάλτε στη φωτιά μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα με το λάδι και όταν κάψει, βουτάτε ένα κουτάλι σε κρύο νερό, κόψετε κομμάτια ζύμη και ρίξτε τα στο λάδι. Ανακατεύετε με την τρυπητή κουτάλα και, όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, βγάλτε τους και ρίξτε τους αμέσως μέσα στο σιρόπι. Αφού ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες και τους ρίξετε στο σιρόπι, αδειάστε τους σε βαθιά στρογγυλή πιατέλα, πασπαλίστε τους με κανέλα και σερβίρετε τους ζεστούς.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply