Λουκουμάδες φούρνου αλμυροί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Λουκουμάδες φούρνου αλμυροί

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200-220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 70 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά (πρέπει να πάρουν χρυσαφί χρώμα)

Υλικά

  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια κορνφλάουρ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
  • 300ml χλιαρό νερό
  • 1 κρόκος αβγού
  • χοντρό αλάτι
  • σουσάμι, παπαρουνόσπορος
  • περίπου 12 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και το κορνφλάουρ και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά για λίγο. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και φτιάξτε μπαλάκια. Σκεπάστε με υγρή πετσέτα. Βάλτε νερό να βράσει σε μεγάλο κατσαρόλι (να γεμίσει στα 2/3). Βουτήξτε το δάχτυλο σας στο αλεύρι και πιέστε στη μέση κάθε μπάλας, ώσπου να βγει από κάτω. Κουνήστε το δάχτυλο να μεγαλώσει η τρύπα. Γυρίστε τη ζύμη στο δάχτυλο σας, ώστε η τρύπα να γίνει το 1/3 της συνολικής διαμέτρου. Βάλτε προσεκτικά λίγους λουκουμάδες στο βραστό νερό και αφήστε να βράσουν περίπου 1 λεπτό, ώσπου να φουσκώσουν. Βγάλτε από το νερό με τρυπητή κουτάλα, αφήστε να στραγγίσουν και βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Χτυπήστε τον κρόκο και αλείψτε την επιφάνεια των λουκουμάδων, Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο. Βάλτε στο φούρνο αμέσως. Σερβίρετε με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα ή κότατζ.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης