λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα
Γίνονται 20 Χρόνος πρσετοιμασίας 30′ Χρόνος τηγανίσματος 30′
Υλικά
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
- για τη ζύμη
- 1 1/2 κούπας νερό
- 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 2/3 κούπας αλεύρι φαρινάπ
- 5 αυγά
Εκτέλεση
- Κόψτε τη σοκολάτα σε 20 κομματάκια με μέγεθος αμυγδάλου. Ετοιμάστε τη ζύμη. Βράστε σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο το νερό με το βούτυρο. Ρίξτε μεμιάς το αλεύρι κι ανακατέψτε γρήγορα μ’ ένα ξύλινο κουτάλι, ώσπου να γίνει ζύμη σφιχτή, που θα ξεχωρίζει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και θα μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το κουτάλι. Αδειάστε τη ζύμη στο μπολ του μίξερ κι αφήστε τη να κρυώσει, 8′- 10′. Χτυπήστε τη ζύμη με το γάντζο ζυμώματος και ρίξτε μέσα ένα, ένα τ’ αυγά. Αφήστε κάθε αυγό να ενσωματωθεί καλά με τη ζύμη, πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίξτε τόσα αυγά, όσα χρειάζονται για να επιτύχετε ζύμη λεία, γυαλιστερή και μάλλον σφιχτή. Κόψτε με λαδωμένο κουτάλι κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και πιέστε με το χέρι σας μέσα στο καθένα ένα κομματάκι σοκολάτας. Κλείστε τη ζύμη στο σημείο που πιέσατε, ώστε να καλυφθεί η σοκολάτα. Ρίξτε τα μπενιέ μέσα σε καυτό λάδι λίγα, λίγα και πατήστε τα με τρυπητή κουτάλα για να σκεπάζονται από το λάδι, ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει η περίσσεια του λαδιού. Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.