Λουκουμάδες με αυγά
Υλικά
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 50 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- λάδι
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Βάλτε σε λεκάνη το βούτυρο και αφού το χτυπήσετε λίγο με το χέρι, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε τα μαζί. Χτυπήστε σε μπολ τα αυγά, προσθέστε τους το γάλα και αδειάστε τα στη λεκάνη με το βούτυρο. Κοσκινίστε το αλεύρι, ανακατέψτε το με το μπέικιν και το ξύσμα μοσχοκάρυδου και ρίξτε το λίγο λίγο στη λεκάνη ζυμώνοντας ώσπου να γίνει ζύμη μαλακή για λουκουμάδες. Βάλτε τη ζύμη επάνω στο μάρμαρο (αν δεν σας παίρνει, κόψτε την σε κομμάτια) και ανοίξτε την με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ένα ως ενάμισι εκατοστό. Με κου πατ κόψτε στρογγυλά κομμάτια σαν κουλούρια. Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι, αν θέλετε, γίνεται και με βούτυρο, και όταν κάψει, τα ρίχνετε μέσα. Όταν τηγανιστούν βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε πιατέλα, πασπαλίστε τα με κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τα καυτά.