Μάφιν με πορτοκάλι και καρύδια
Υλικά
- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 350 γραμμάρια γάλα
- ο χυμός και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- 2 αυγά
- 24 χάρτινες θήκες ή μικρά φορμάκια για κέικ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε την ζάχαρη και τα καρύδια, αφού τα κόψετε στο μπλέντερ, και ανακατεύετε. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και ανακατεύετε. Κατόπιν προσθέτετε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε στο μείγμα αυτό σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας πάντα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν τα υλικά ομογενοποιηθούν αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα 2′ ακόμη. Αλείφετε τα φορμάκια του κέικ ή τις θήκες με λίγο βούτυρο και μοιράζετε το μείγμα μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Ψήνετε τα μάφιν 20′, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρις ότου φουσκώσουν και ροδίσουν.