Μάφινς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μάφινς

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 2-3 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 80 λεπτά Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά 12-14 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250ml χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια λιωμένο κρύο βούτυρο
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 κουταλιές σούπας γάλα

Συμβουλή

  • Αν δεν έχετε την ειδική φόρμα για μάφινς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρίμαχα σκεύη διαμ. 7,5 εκ. ή χάρτινες θήκες ή να φτιάξετε φόρμες, φορμάροντας αλουμινόχαρτο πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι.

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη μαγιά, Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
  2. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
  3. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Με αλευρωμένα δάχτυλα χωρίστε τη ζύμη σε 12-14 μπαλάκια (διαμ. περίπου 4 εκ.) και βάλτε τα μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφινς. Βάλτε τα σε βουτυρωμένες φόρμες 30×10 εκ. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια. Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν. Βάλτε τη φόρμα στη σχάρα του φούρνου στη χαμηλότερη θέση.
  4. Σερβίρετε τα μάφινς μόλις βγουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply