Μαγειρίτσα
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 2 μαρούλια
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκόρδα φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τον άνηθο και τα στραγγίζετε. Πλένετε
- τη συκωταριά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τη συκωταριά. Τη βράζετε για 5 λεπτά, τη στραγγίζετε και την κόβετε σε κομμάτια.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα τη συκωταριά με το μισό λάδι. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τα ανακατεύετε, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά.
- Κόβετε τα μαρούλια σε κομμάτια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε λίγο και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε να δέσει λίγο η σάλτσα και σερβίρετε.