Μαγιάτικη μπόουλε «Οραντζίνα»

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαγιάτικη μπόουλε «Οραντζίνα»

Υλικά

  • 1 μεγάλο ματσάκι ασπερούλα
  • 3/4 φλιτζάνια σναπς
  • 75γραμμάρια ζάχαρη
  • σιρόπι μπανάνα
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 6 φλιτζάνια ξηρό άσπρο κρασί
  • καρφιά γαρύφαλλα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μπουκάλι (0,7 λ.) ξηρή σαμπάνια

Εκτέλεση

  1. Πλένετε την ασπερούλα και την σκουπίζετε προσεχτικά με χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα σκληρά κοτσάνια. Βάζετε το υπόλοιπο ματσάκι σ’ ένα μπολ, το περιχύνετε με το σναπς, το σκεπάζετε καλά και το αφήνετε όλη τη νύχτα να τραβήξει. 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα βράζετε τη ζάχαρη με τα γαρύφαλλα με το νερό, προσθέτετε περ. 1 /8 λ. κρασί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Βάζετε το υπόλοιπο κρασί στο ψυγείο. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε φέτες. Μαζί με την ασπερούλα, το σναπς και το διάλυμα ζάχαρης βάζετε το πορτοκάλι στο μπολ της μπόουλε. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και διατηρείτε τη μπόουλε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Μετά ρίχνετε την καλά παγωμένη σαμπάνια και σιρόπι μπανάνα. Αν θέλετε προσθέτετε μερικά παγάκια ή βάζετε το μπολ μέσα σ’ ένα δεύτερο μπολ με παγάκια.
  • Author: Greekouzina

 

Leave a Reply