Μαγιονέζα
Υλικά
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξίδι
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι, στυμμένο
- 3 φλιτζάνια λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο βαθύ μπολ τοποθετείτε τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτετε τη μουστάρδα, λίγο λίγο το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαγιονέζα Αν κόψει η μαγιονέζα ξεκινάτε ξανά τη διαδικασία χτυπώντας έναν κρόκο αυγού και προσθέτοντας σιγά σιγά το κομμένο μείγμα, λίγο λάδι και λίγο λεμόνι. Ελέγχετε στο τέλος το αλατοπίπερο.