Μαγιονέζα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαγιονέζα

Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ξίδι
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, στυμμένο
  • 3 φλιτζάνια λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο βαθύ μπολ τοποθετείτε τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια. Προσθέτετε τη μουστάρδα, λίγο λίγο το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαγιονέζα Αν κόψει η μαγιονέζα ξεκινάτε ξανά τη διαδικασία χτυπώντας έναν κρόκο αυγού και προσθέτοντας σιγά σιγά το κομμένο μείγμα, λίγο λάδι και λίγο λεμόνι. Ελέγχετε στο τέλος το αλατοπίπερο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης