ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΤΡΟΥΦΑ
Μερίδες: 2
Υλικά
- 125 γραμμάρια μακαρονάκι σε σχήμα φύλλου ή σπαγγέτι
- 3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
- 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους
- 25 γραμμάρια τρούφα (μαύρο μανιτάρι)
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια λάδι μαύρης τρούφας
- αλάτι κι άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές σούπας λάδι και στραγγιστέ τα. Πλύντε τα μανιτάρια πλευρότους, στραγγιστέ και στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αραδιάστε τα σε αλουμινόχαρτο, αλατοπιπερώστε τα, αλείψτε τα με το βούτυρο και ψήστε τα στο γκριλ 15′. Ετοιμάστε τη σάλτσα. Βράστε την κρέμα.
- Προσθέστε το λάδι με γεύση μαύρης τρούφας, λίγο αλάτι κι άσπρο πιπέρι. Τρίψτε μέσα στην κρέμα λίγη τρουφα κι ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα ψητά μανιτάρια σε ζεστά πιάτα, περιχύστε τα με την κρέμα και τρίψτε επάνω από την κρέμα, την υπόλοιπη τρούφα.