Κόψτε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες. Βάλτε τες στο τρυπητό, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε να σταθούν 30 λεπτά. Πλύντε τες με κρύο νερό και στραγγιστέ τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ζεστάνετε το λάδι και τηγανιστέ τις μελιτζάνες.
Στραγγίστε τες πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξτε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. Βάλτε τα μακαρόνια, τις μελιτζάνες, τη Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς, τις ελιές και το βασιλικό σε κατσαρόλα, ανακατώστε καλά και ζεστάνετε.
Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς:
Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα και καθαρίστε τες. Ψήστε τες στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η πέτσα τους και μετά αφαιρέστε την. Χτυπήστε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το σκόρδο, το λάδι, τα ξίδια και τη ζάχαρη ώσπου να πολτοποιηθούν. Βάλτε τη σάλτσα σε κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και το αλεύρι και ζεστάνετε την ανακατώνοντας.