Μακαρόνια με Ρεβίθια και Σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρόνια με Ρεβίθια και Σπανάκι

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 250 γραμμάρια λεπτά μακαρόνια
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 650 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο, σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκέψτε τα ρεβίθια σε κρύο νερό μια νύχτα. Στραγγίστε και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1 ώρα ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και στραγγιστέ τα, Βράστε τα μακαρόνια ώσπου να μαλακώσουν, στραγγιστέ τα, ξεπλένετε τα με κρύο νερό και στραγγιστέ τα. Σωτάρετε με 1/4 φλιτζάνια λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατώστε το ώσπου να μαραθεί. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα, το λεμόνι, τις ντομάτες, τα ρεβίθια και τα μακαρόνια και ανακατώστε ώσπου να ζεσταθούν. Προσθέστε τα μυρωδικά και το πιπέρι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης