Μακαρόνια με Ρεβίθια και Σπανάκι
Υλικά
- 1 φλιτζάνια ρεβίθια
- 250 γραμμάρια λεπτά μακαρόνια
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 650 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο, σε φέτες
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε τα ρεβίθια σε κρύο νερό μια νύχτα. Στραγγίστε και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1 ώρα ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. ξεπλύνετε τα με κρύο νερό και στραγγιστέ τα, Βράστε τα μακαρόνια ώσπου να μαλακώσουν, στραγγιστέ τα, ξεπλένετε τα με κρύο νερό και στραγγιστέ τα. Σωτάρετε με 1/4 φλιτζάνια λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατώστε το ώσπου να μαραθεί. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα, το λεμόνι, τις ντομάτες, τα ρεβίθια και τα μακαρόνια και ανακατώστε ώσπου να ζεσταθούν. Προσθέστε τα μυρωδικά και το πιπέρι.