Μακαρόνια στο φούρνο με κρούστα: για τους λάτρεις της πάστας

Μακαρόνια στο φούρνο με κρούστα: για τους λάτρεις της πάστας

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο με κρούστα είναι μια απόλαυση για όσους αγαπούν την πάστα. Τα μακαρόνια βράζονται ελαφρώς, στη συνέχεια συνδυάζονται με βούτυρο, τυρί, αυγά και αρωματικά μυρωδικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες μείγμα πάστας.

Τα μακαρόνια καλύπτονται με μια πηχτή μπεσαμέλ σάλτσα, η οποία δημιουργεί μια λαχταριστή κρούστα όταν ψηθούν στο φούρνο. Οι τραγανές φρυγανιές και το τυρί προσθέτουν υπέροχη υφή και γεύση.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για μια ξεχωριστή συνταγή για το τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πάστας. Μπορείτε να το εξατομικεύσετε με το αγαπημένο σας τυρί και αρωματικά. Απολαύστε αυτό το γευστικό πιάτο μακαρονιών που συνοδεύεται με μια νόστιμη κρούστα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρόνια στο φούρνο με κρούστα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Yield: 12

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μακαρόνια μέτρια
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο, όχι πολύ αλμυρό
  • 2 αυγά
  • 400 γραμμάρια γάλα
  • 1 φλιτζάνια φρυγανιά κοπανισμένη
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Όταν βράσουν τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο (όχι παραπάνω από 10 λεπτά το πολύ, γιατί θα ψηθούν και άλλο στο φούρνο), κρυώστε τα και στραγγιστέ τα.
  2. Ζεματιστέ τα μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν με το μισό βούτυρο, προσθέστε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα (κρατήστε τον ένα κρόκο) και το ανάλογο αλατοπίπερο.
  3. Ανακατέψτε τα καλά με ξύλινη κουτάλα και στρώστε τα σε κατάλληλο ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά.
  4. Σκεπάστε τα μακαρόνια με παχύ στρώμα πηχτής μπεσαμέλ (που θα φτιάξετε με το γάλα, το αλεύρι, το μισό βούτυρο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο), πασπαλίστε με τυρί, φρυγανιά και λίγο βούτυρο και βάλτε το ταψί στο φούρνο γύρω στα 20 λεπτά της ώρας να ψηθεί και να κάνει ελαφρά κρούστα ροδοκόκκινη.
  5. Όταν κρυώσει λίγο, κόψτε το σε ότι σχήμα κομμάτια θέλετε και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Cuisine: Ιταλική

 

Στο κάτω μέρος μπορείτε να συνδεθείτε και αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης