Μακαρόνια της τεμπέλας
Υλικά
- 350 γραμμάρια μακαρόνια Νο 2
- 3–4 αντσούγιες παστές
- Μαϊντανός
- 2 κιλά ώριμες ντομάτες
- Βασιλικός
- Ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Τα μακαρόνια σε αυτή τη συνταγή δεν είναι βρασμένα όταν τα βάζετε στο πυρέξ, αλλά θα βράσουν μέσα στο φούρνο με τα υγρά που βγάζουν οι ντομάτες. Γι αυτό οι ντομάτες πρέπει να είναι πολύ ώριμες. Από πάνω βάλτε μια στρώση μακαρόνια (άβραστα) κομμένα στη μέση. Πασπαλίστε με μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.
- Πλύντε τις ντομάτες και κόψτε τες σε κομμάτια. Πλύνετε επίσης το μαϊντανό και το βασιλικό και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε λίγες ντομάτες ο’ ένα λαδωμένο πυρέξ, προσθέστε λίγο αλάτι, μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο βασιλικό και δυο αντσούγιες πλυμένες και κομμένες σε λωρίδες. Βάλτε άλλη μια στρώση ντομάτες (προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά, όπως στο στάδιο 2), στη συνέχεια μια στρώση μακαρόνια κομμένα σε 10 εκ. περίπου, πασπαλίστε με ρίγανη και τέλος βάλτε άλλη μια στρώση ντομάτες. Περιχύστε με 4-5 κουταλιές σούπας λάδι και μια κουτάλα ζεστό νερό. Σκεπάστε το πυρέξ και βάλτε το στο φούρνο, στους 220°C, για 45 λεπτά. 10 λεπτά πριν το βγάλετε, ξεσκέπαστε το και κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180°C.