Μακαρόνια ζυμωτά με σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρόνια ζυμωτά με σάλτσα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • Νερό
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το αλεύρι και λίγο αλάτι σε μια λεκάνη. Προσθέτετε το λάδι, το ξίδι, νερό λίγο λίγο και τα ζυμώνετε, ώσπου να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1 ώρα. Τη χωρίζετε σε κομμάτια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα, πασπαλίζοντας τα με κορν φλάουρ.
  2. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. και κατόπιν 0,5 κόβετε κατά πλάτος, φτιάχνοντας έτσι τα μακαρόνια (σαν λεπτές χυλοπίτες). Τα απλώνετε να στεγνώσουν για 1 ώρα. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, βράζετε τα μακαρόνια τα σουρώνετε και τα βάζετε σε πιατέλα. βράζετε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες με το λάδι για 10 λεπτά. Προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, την κανέλα, το γαρίφαλο και αφήνετε να σιγοβράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  3. Περιχύνετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το τυρί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης