Μακαρονοσαλάτα με παντζάρια και αγκινάρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μακαρονοσαλάτα με παντζάρια και αγκινάρες

για 4 άτομα

Υλικά

  • 320 γραμμάρια ζυμαρικά με κοντό και χοντρό σχήμα
  • 5 αγκινάρες
  • 300 γραμμάρια παντζάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο νερό και τα στραγγίζετε. Αφαιρείτε τις φλούδες τους και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Αφήνετε 30′.
  2. Καθαρίζετε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα σκληρά φύλλα τους και τις κόβετε σε τέταρτα, Τις αφήνετε σε λεκάνη που περιέχει νερό και τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού. Ψιλοκόβετε το ζαμπόν. Ζεματάτε τις αγκινάρες 2′-3′ και τις στραγγίζετε. Κατόπιν τις ρίχνετε στα παντζάρια μαζί με το ζαμπόν. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα αναμιγνύετε με τα παντζάρια, τις αγκινάρες και το ζαμπόν και σκορπίζετε τα φιλετάκια της αντσούγιας ψιλοκομμένα. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το κρασί και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης