Μακαρονοσαλάτα με σολομό
για 4-6 άτομα
Υλικά
- 1 κονσέρβα σολομού των 170 γραμμάρια
- 400 γραμμάρια βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια μαγιονέζα
- 2–3 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- ο χυμός 1/2 λεμονιού
- 1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες πολύ λεπτές
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα μαζί με τον σολομό και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε στο μικρό μπλέντερ το ροκφόρ, την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το ηλιέλαιο και το χυμό του λεμονιού. Λειτουργείτε την συσκευή μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε τη σάλτσα ροκφόρ στη σαλατιέρα και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με ροδέλες αγγουριού και πασπαλίζετε με πιπέρι. Σερβίρετε το πιάτο κρύο.