Διαλύετε τον κύβο στο νερό με 1 κουταλιές σούπας σούπας λάδι και βράζετε μέσα τα λαζάνια περ. 15 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τ’ αφήνετε πάλι να στραγγίσουν. Κόβετε το τυρί σε κομμάτια φάρδους
εκ. και μάκρους
εκ., τις φέτες σαλαμιού στη μέση ή στα τέσσερα. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ανακατεύετε με το ξύδι το σκόρδο, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε το δυόσμο και μερικές σταγόνες σάλτσας worcester. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας και την αφήνετε περ. 30 λεπτά πριν από το σερβίρισμα για να τραβήξει. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι, λάδι και μπαχαρικά. Παραλλαγές: Στη σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε ακόμα ντομάτες, χοντρές φέτες αγγουριού και ροδέλες από κίτρινη και κόκκινη πιπεριά. Από πάνω μπορείτε να την πασπαλίσετε με χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα.