Μανιτάρια αλά κρεμ με κρόκο Κοζάνης
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 400 γραμμάρια μανιτάρια ολόκληρα (Παρισιού ή κουμπιά)
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 15–20 ίνες κρόκου Κοζάνης
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Αφήνετε τον κρόκο Κοζάνης μέσα σε λίγο νερό για 1 ώρα περίπου. Πλένετε τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε απαλά. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να μαυρίσουν). Προσθέτετε και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνετε το ζωμό κότας και βράζετε τα μανιτάρια για 15′.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το διαλυμένο κρόκο μαζί με το νερό του και ανακινείτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού.
- Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μελώσει για 10′ πριν το σερβίρετε.
- Σερβίρετε τα μανιτάρια πασπαλισμένα με μαϊντανό.