Μανιτάρια γεμιστά σκορδάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μανιτάρια γεμιστά σκορδάτα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 16 μεγάλα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 80 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 80 γραμμάρια ζαμπόν ή προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/4 του φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και υγρά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε γρήγορα και σκουπίζετε τα μανιτάρια. Αφαιρείτε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια 6′-7′. Προσθέτετε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1′-2′ ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε 6′-7′. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και το μαϊντανό. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα 8 μανιτάρια και τα καλύπτετε με τα άλλα 8 άδεια μανιτάρια (σαν σάντουιτς). Τοποθετείτε τα γεμιστά μανιτάρια σε αντικολλητικό ταψί και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180°C 15′ περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης