Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για όλη την οικογένεια. Αυτή η συνταγή με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο είναι ιδανική για ένα υγιεινό γεύμα. Ακολουθήστε τα βήματα μας για ένα εύκολο και νόστιμο αποτέλεσμα.
PrintΜανιτάρια και πατάτες στο φούρνο
Η συνταγή που σας προτείνουμε δεν είναι ιδιαίτερη εύκολη ειδικά για αρχάριους και θέλει λίγο προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας προτείνουμε και θα καταφέρετε να την κάνετε σωστά και να την απολαύσετε τόσο εσείς όσο και τα φιλικά σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 1 hour
- Yield: 12
Υλικά
- 300 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι (όσο πιο μικρά γίνεται)
- 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
- 400 γραμμάρια πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανός
- Φρυγανιά τριμμένη
- Λευκό ξηρό κρασί
- Κόκκινο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε, πλύντε και σκουπίστε τα άσπρα μανιτάρια, ενώ τα πορτσίνι τρίψτε τα απλά με ένα βρεγμένο πανάκι.
- Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, εκτός από τα «καπέλα» των πορτσίνι, τα οποία φροντίστε να τα αγοράσετε μικρά.
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε λεπτές φέτες.
- Λαδώστε ένα πυρέξ, πασπαλίστε το με τριμμένη φρυγανιά και τοποθετήστε σε στρώσεις, εναλλάξ, τις πατάτες και τα μανιτάρια, πασπαλίζοντας κάθε φορά με ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.
- Τελειώστε με μια στρώση πορτσίνι και τοποθετήστε στο κέντρο τα «καπέλα».
- Περιχύστε τα με ενάμισι ποτήρι κρασί, αλατοπιπερωστε και ψήστε τα για 40 λεπτά, στους 160°C.
- Σερβίρετε τα μανιτάρια αμέσως, γαρνίροντας με φυλλαράκια μαϊντανό.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 40 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Greek