Μανιτάρια με Δεντρολίβανο και Ντομάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μανιτάρια με Δεντρολίβανο και Ντομάτα

Υλικά

  • 10 ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/4 φλιτζάνια λάδι
  • 1 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ, πλατιά μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200 γραμμάρια μικρά στρογγυλά μανιτάρια
  • 200 γραμμάρια μεγάλα στρογγυλά μανιτάρια
  • 425 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα μανιτάρια πορτσίνι σε μια κούπα με το βραστό νερό κι αφήστε τα 30 λεπτά. Στραγγίστε τα και ψιλοκόψτε τα. Κρατήστε 1/4 του φλιτζάνια από το νερό τους. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Προσθέστε τα άλλα τα μανιτάρια και σωτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τα ντοματάκια χοντροκομμένα μαζί με το χυμό τους, το νερό που κρατήσατε από τα μανιτάρια και τη ζάχαρη και σιγοβράστε τα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια (περίπου 15 λεπτά).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης