Μανιτάρια με Δεντρολίβανο και Ντομάτα
Υλικά
- 10 ξερά μανιτάρια πορτσίνι
- 1/4 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια βραστό νερό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 200 γρ, πλατιά μανιτάρια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 200 γραμμάρια μικρά στρογγυλά μανιτάρια
- 200 γραμμάρια μεγάλα στρογγυλά μανιτάρια
- 425 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβα
- 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάλτε τα μανιτάρια πορτσίνι σε μια κούπα με το βραστό νερό κι αφήστε τα 30 λεπτά. Στραγγίστε τα και ψιλοκόψτε τα. Κρατήστε 1/4 του φλιτζάνια από το νερό τους. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Προσθέστε τα άλλα τα μανιτάρια και σωτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τα ντοματάκια χοντροκομμένα μαζί με το χυμό τους, το νερό που κρατήσατε από τα μανιτάρια και τη ζάχαρη και σιγοβράστε τα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια (περίπου 15 λεπτά).