Μανιτάρια Πλευρώτους τηγανητά: μόνο τα αγοραστά όμως!

Μανιτάρια Πλευρώτους τηγανητά: μόνο τα αγοραστά όμως!

Μια απλή συνταγή για μανιτάρια Πλευρώτους τηγανητά. Μεγάλη προσοχή!

Χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ μανιτάρια που γνωρίζουμε καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που συνέβησαν άσχημα περιστατικά με δηλητηριάσεις!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μανιτάρια Πλευρώτους τηγανητά

Μια από τις πιο καλές γευστικές λιχουδιές είναι αναμφισβήτητα τα μανιτάρια. Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες για όλες τις απαιτήσεις. Ένα καλό τηγανητό μανιτάρι είναι ανώτερο ακόμα και από το κρέας σε γεύση. Η συνταγή που σας δίνουμε εδώ είναι μια απλή και δοκιμασμένη συνταγή για τηγανητά μανιτάρια τύπου πλευρώτους. Προσοχή γιατί με τα μανιτάρια που δεν γνωρίζουμε, δεν παίζουμε!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • Μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλα φρέσκα μανιτάρια)
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από το στέλεχος τους.
  2. Βάζουμε τα μανιτάρια μας στο τρυπητό και ρίχνουμε επάνω τους κρύο νερό ανακινώντας ταυτόχρονα.
  3. Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε διπλό χαρτί κουζίνας και τα στεγνώνουμε καλά. Προσοχή να μη τα πληγώσουμε.
  4. Μετά τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά τινάζοντας το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίζουμε.
  5. Ελέγχουμε την θερμοκρασία του λαδιού βάζοντας το να κάψει καλά.
  6. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να αποκτήσει ένα όμορφο καστανόξανθο χρώμα.
  7. Σερβίρουμε με σαλάτα ή άγρια χόρτα.

TIP: Για να μη κάνουμε εντελώς χάλια την κουζίνα, βάζουμε πάνω από το τηγάνι ένα δυχτάκι

 

  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Appetiser
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Greek

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 129

Keywords: Πλευρώτους

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης