Μανιταρόσουπα
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 450 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 1 κρόκο αβγού
- 1/4 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιές γλυκού λ. πράσινο Ταμπάσκο
- 1/8 κουταλιές γλυκού άσπρο πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα μανιτάρια, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα γυάλινο σκεύος χωρητικότητας 2 λίτρων, αναμιγνύετε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και το βούτυρο. Ψήνετε τα υλικά στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 3′ (κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα ανακατεύετε μια φορά). αναμιγνύετε σε ένα μπολ το γάλα με τον κρόκο του αβγού, το θυμάρι, το αλατοπίπερο, τη σάλτσα ταμπάσκο και ανακατεύετε τα υλικά καλά. Προσθέτετε το μείγμα στα μανιτάρια και συνεχίζετε το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία για 5′-6′ ακόμα.