Μαραθόπιτα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα χωριάτικα
- 1 κιλό σπανάκι
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 κιλό τυρί φέτα χοντροκομμένη
- Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το σπανάκι, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά και το κόβετε. Βάζετε τα κρεμμυδάκια και το μάραθο να στραγγίξουν. Βάζετε το σπανάκι σε μια λεκάνη και το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Το αφήνετε για 1/2 ώρα. Το πιέζετε λίγο με τα χέρια σας να βγάλει το ζωμό του. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και τα σοτάρετε. Τα βάζετε σε λεκάνη. Ρίχνετε το σπανάκι, το τυρί, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα με λάδι. Αδειάζετε τη γέμιση, τη στρώνετε και απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα και αυτά με λάδι. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στους 180 Βαθμούς για 1-1/2 ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.