Μαρέγκες με σοκολάτα
Υλικά
- 3 ασπράδια αυγών
- 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 75 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας σιρόπι
Για τη διακόσμηση
- κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140’. Βουτυρώνετε δύο ταψιά και τα καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Κατά διαστήματα προσθέτετε 1 κουταλιές σούπας τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν η μαρέγκα πήξει και αποκτήσει λαμπερό χρώμα, ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα και απαλές κινήσεις μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Γεμίζετε με το μείγμα έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής με απλό στόμιο 1 εκ.
- Φτιάχνετε 24 μικρές μαρέγκες, τις αραδιάζετε στα ταψάκια και τις ψήνετε 1 ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανές και στεγνές. Τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση, λιώνοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και το σιρόπι μέχρι να αποκτήσετε μια κρέμα λεία και στιλπνή. Ανακατεύετε καλά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Μια ώρα πριν σερβίρετε τις μαρέγκες τοποθετείτε το σοκολατένιο μείγμα σε έναν κορνέ με στόμιο σχήματος αστεριού. Γεμίζετε τις μισές μαρέγκες με τη σοκολάτα και κλείνετε σαν σάντουιτς με τις άλλες μισές. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με κακάο και ζάχαρη άχνη.