Μαρεγκομπισκοτάκια
Γίνονται: 35 κομμάτια
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνια καρύδια
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές γλυκού κακάο σε σκόνη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 ασπράδια αυγών
- Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε 2 μεγάλα ταψιά με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ψήνετε τα καρύδια σε ταψί ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τα κοπανίζετε.
- Κοσκινίζετε την ζάχαρη άχνη, το κακάο και την κανέλα σε μεγάλο πιάτο. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, και προσθέτετε σιγά-σιγά το μίγμα του κακάο, ανακατεύοντας με μεταλλικό κουτάλι. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε απαλά. Αδειάζετε κουταλιές σούπας από το μίγμα στα ταψιά αφήνοντας αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Τα ψήνετε για 20 λεπτά ή ώσπου να σφίξουν. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
προσοχή:
- Η μαρέγκα είναι πολύ ευαίσθητη στην υγρασία.