Μαργαρίτα γεμιστή

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαργαρίτα γεμιστή

Υλικά

  • 750 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια σιτάρι σπασμένο
  • 40 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κοφτά κουταλάκια πιπέρι
  • περίπου 600ml χλιαρό νερό
  • 125 ml καρυδέλαιο
  • 50 γραμμάρια μούρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
  • 100 γραμμάρια σαλάμι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 150 γραμμάρια τυρί γκούντα, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλιές γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι αλεσμένο
  • 100 γραμμάρια φουντούκια
  • 50 γραμμάρια καρυδόψιχα
  • 100 γραμμάρια κολοκυθόσπορος
  • 2 κουταλάκια κορίανδρος αλεσμένος
  • Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 1/2 ώρες Χρόνος ψησίματος: 35-40 λεπτά
  • Φούρνος Ηλεκτρικός: 220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: θέση 4 (προθερμασμένος)

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε λεκανάκι το αλεύρι και το σιτάρι και ανοίξτε μια λακκούβα στη μέση. θρυμματίστε μέσα τη μαγιά. Πασπαλίστε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Ρίξτε το νερό πάνω στη μαγιά και διαλύστε την. Προσθέστε το λάδι, Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει, Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Ζυμώστε χωριστά τα κομμάτια με το εξής Ingredients ελιές, σαλάμι, ρίγανη φουντούκια και καρύδια – τυρί, κύμινο και πιπέρι – κολοκυθόσπορο και κορίανδρο. Πλάστε τα κομμάτια σε σχήμα αχλαδιού. Πατήστε ελαφρά την κορυφή τους και αλείψτε τη με νερό. Βάλτε τα κομμάτια ζύμης πάνω σε λαδωμένο χαρτί φούρνου με τις κορυφές ενωμένες και πατήστε να κολλήσουν, Σκεπάστε και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Αλείψτε με νερό. Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης κατά μήκος, σε 3 σημεία, Βάλτε το ψωμί στο φούρνο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης