Μαργαρίτα με μήλο
Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 1 1/2ώρα Χρόνος ψησίματος: περίπου 40-50 λεπτά
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 3 κουταλάκια ζάχαρη 1 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- ξύσμα λεμονιού
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
- 125 ml χλιαρό γάλα
- 1 μέτριο μήλο
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκια Λουίζα, ψιλοκομμένη
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκανάκι και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα, τη κρέμα γάλακτος, τη μαργαρίνη και το γάλα. Ζυμώστε με το ειδικό
- εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε την. Ξεφλουδίστε το μήλο, κόψτε στα 4, αφαιρέστε το σπόρο και τρίψτε το σε χοντρό τρίφτη.
- Ανακατώστε στη φουσκωμένη ζύμη το μήλο και τη λουίζα, χρησιμοποιώντας το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Βγάλτε τη ζύμη στον πάγκο και ζυμώστε την, Χωρίστε τη σε 4 μπάλες και βάλτε τες σε βουτυρωμένη φόρμα με ελατήριο (διαμ. 26 εκ.). Αλείψτε με λίγο νερό και πασπαλίστε με το σουσάμι. Αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Βάλτε τη φόρμα στη σχάρα του φούρνου.