Μαριδάκι τηγανητό σε χυλό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαριδάκι τηγανητό σε χυλό

Υλικά

  • 1 κιλό μαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνια σόδα υγρή
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε σε μια λεκάνη με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και λίγο αλάτι για μισή ώρα. Τα βάζετε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, λίγο αλάτι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, βουτάτε μία μία τις μαρίδες στο χυλό και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, τις βάζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε ζεστές.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης