Μαρίδες με Σκορδαλιά
Υλικά
- 800 γραμμάρια μαρίδες
- κοινό αλεύρι
- φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- φέτες λεμονιού
- Σκορδαλιά:
- 2 κρόκοι
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Αλευρώστε τα ψάρια και τηγανιστέ τα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά. Σερβίρετέ τα με τη σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.
Σκορδαλιά:
- Χτυπήστε καλά στο μπλέντερ τους κρόκους, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα ρίξτε σιγά σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή. Στο τέλος, προσθέστε και το νερό χτυπώντας συνεχώς.