Μαριναρισμένα φιλέτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαριναρισμένα φιλέτα

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κίτρινες και 2 κόκκινες πιπεριές
  • 100 γραμμάρια ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
  • λίγο κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

  • 100ml. λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης θρυμματισμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τα ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πασπαλίζετε με λίγο κορν φλάουρ. Τα βυθίζετε στη μαρινάτα και τα αφήνετε 4 ώρες στο ψυγείο. Ψήνετε τα φιλέτα στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνετε για 20′-25′ γυρίζοντάς τα συχνά και αλείφοντας με τη μαρινάτα τους. Ταυτόχρονα καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε σε ταψάκι. Τις περιχύνετε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 7′. Τις ξεφλουδίζετε και κατόπιν τις σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με τις ελιές και τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης