Μαριναρισμένα λαχανικά στα κάρβουνα
Υλικά
- 1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα σε κομμάτια 7x7 εκ. περίπου)
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες κατά μήκος (σε 6 κομμάτια η καθεμία)
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες κατά μήκος (σε 6 κομμάτια η καθεμία)
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες κατά μήκος (σε 6 κομμάτια η καθεμία)
- 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες κατά μήκος (σε 6 κομμάτια η καθεμία)
- 3 κολοκυθάκια μέτρια καθαρισμένα στις άκρες και κομμένα σε φέτες κατά μήκος
Για τη μαρινάδα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί αρετσίνωτο
- 1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού κόκκινο Ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Τοποθετείτε σε στρώσεις τα λαχανικά μέσα σε βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με τη μαρινάδα. Τα σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ψήνετε τα λαχανικά στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύετε τα ψητά λαχανικά με γιαούρτι σακούλας αναμειγμένο με λίγο τριμμένο δυόσμο ή τζατζίκι.