Μαρινάτα με ηλιέλαιο και κρόκο
Υλικά
- 4 κουταλιές γλυκού χυμό φρέσκου πράσινου λεμονιού (λάιμ)
- 1/4 του φλιτζάνια ηλιέλαιο
- λίγος κρόκος σε σκόνη
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
- αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- κρόκος σε κλωστές
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και κατόπιν προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ηλιέλαιο σιγά σιγά. Χτυπάτε το μείγμα και κατόπιν ρίχνετε τον κρόκο σε σκόνη, το στραγγιστό γιαούρτι, το ταμπάσκο και το κύμινο. Ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τον κρόκο σε ίνες.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να παραλείψετε το γιαούρτι και να χρησιμοποιήσετε κανονικά τη μαρινάτα.