Μαρινάτα με ηλιέλαιο και κρόκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μαρινάτα με ηλιέλαιο και κρόκο

Υλικά

  • 4 κουταλιές γλυκού χυμό φρέσκου πράσινου λεμονιού (λάιμ)
  • 1/4 του φλιτζάνια ηλιέλαιο
  • λίγος κρόκος σε σκόνη
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • κρόκος σε κλωστές

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και κατόπιν προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ηλιέλαιο σιγά σιγά. Χτυπάτε το μείγμα και κατόπιν ρίχνετε τον κρόκο σε σκόνη, το στραγγιστό γιαούρτι, το ταμπάσκο και το κύμινο. Ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τον κρόκο σε ίνες.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορείτε να παραλείψετε το γιαούρτι και να χρησιμοποιήσετε κανονικά τη μαρινάτα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης