Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
- 2 κιλά φράουλες
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κοτσάνια από ώριμες χοντρές, καλές φράουλες, πλύντε τις με μπόλικο νερό. Τις βάζετε σε λεκάνη. Τις πολτοποιείτε με τα χέρια σας, ρίξτε επάνω τους τη ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε να ποτιστούν. Μετά από δύο ως δυόμισι ώρες, τις βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν πήξει και δέσει η μαρμελάδα, σηκώστε επάνω τη σπάτουλα, εάν η μαρμελάδα πέσει στην κατσαρόλα ενσωματωμένη, είναι έτοιμη. Ρίξτε μέσα το χυμό του λεμονιού, ανακατέψτε και μετά από δυο τρία λεπτά κατεβάστε την από τη φωτιά. Αφήστε την να κρυώσει και αδειάστε την σε στεγνό δοχείο πήλινο ή σε γυάλινα βάζα.