Μαρμελάδα πορτοκάλι
Χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά
- 2 κιλά πορτοκάλια
- 4 μικρά λεμόνια
- 2 λίτρα νερό
- 3 1/2 κιλά ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένετε τα πορτοκάλια και τα στύβετε. Κρατάτε όλα τα κατάλοιπα και τα κουκούτσια. Κόβετε τις φλούδες σε ψιλά φετάκια, όπως τα σπιρτόξυλα. Τα βάζετε στη χύτρα μαζί με το χυμό και το νερό. Μαζεύετε τα κουκούτσια και τα κατάλοιπα μέσα σε ένα τουλπάνι και το δένετε με ένα σπόγγο. Βάζετε και το σακουλάκι στη χύτρα και βράζετε τη μαρμελάδα για 20 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, στύβετε το σακουλάκι μέσα στη χύτρα καλά και το πετάτε. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να λιώσει.
- Βάζετε τη χύτρα, χωρίς να τη σκεπάσετε, πάλι στην εστία και βράζετε τη μαρμελάδα ωσότου δέσει, ανακατεύοντας.