Μελιτίνια με ανθότυρο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μελιτίνια με ανθότυρο

Γίνονται: 20-25 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1/4 κουταλιές γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό και
  • 1 ασπράδι
  • 12 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. γραμμάρια ανθότυρο
  2. αυγά
  3. κουταλιές σούπας λικέρ
  4. γραμμάρια ζάχαρη
  5. γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
  6. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε στο κέντρο του το βούτυρο λιωμένο, τη σόδα μαγειρικής, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό και το ασπράδι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σιγά-σιγά νερό, ώστε να γίνει ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να «σταθεί» για 30 λεπτά.
  7. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε με πιρούνι το ανθότυρο. Προσθέτετε τα αυγά και το λικέρ και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια. Βάζετε από 1 -2 κουταλιές γλυκού γέμιση στο κέντρο και σηκώνετε τη ζύμη προς τα επάνω τσιμπώντας την με τα δάχτυλα σας βρεγμένα, να γίνουν γωνίες. Βάζετε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν, μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply