Μελιτίνια
Υλικά
Για τα φύλλα
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
- 4 κρόκους αυγών
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κουταλιές γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ρίχνετε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα, τη μαστίχα, λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε για 1 ώρα. Βάζετε τη μυζήθρα σε μια λεκάνη. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στη λεκάνη. Ανακατεύετε, προσθέτετε το σιμιγδάλι, τη μαστίχα και το γάλα. Τα ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλα. Χωρίζετε τα φύλλα σε στρογγυλούς δίσκους με ένα ποτήρι διαμέτρου 8 εκ. Βάζετε μια κουταλιές σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο και το κλείνετε γύρω γύρω με μικρά τσιμπήματα, ώστε να κλειστεί η γέμιση. Αλείφετε με βούτυρο τα μελιτίνια. Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.